ZOMER 2019 

ZELFVERTROUWEN EN LEVENSLUST   alle workshop in 1 week van 19-25 augustus.  Deze training heeft accreditatie bij het Registerplein (24 punten).

In deze week geeft Ida Stamhuis (CRKBO geregistreerd) voor maximaal 8 personen de workshop-serie over Zelfvertrouwen en Levenslust. De Trainingsboerderij van Ziezo biedt de accommodatie voor een unieke week: de combinatie van ontspanning/gezond eten/prachtige natuur met deelname aan de 8 workshops over Zelfvertrouwen en Levenslust op basis van haar boek over het Ziezo-model.

Prijs voor de workshop-serie inclusief verblijf is €895,-

Bekijk hier het programma van de workshops       en        schrijf je hier in voor de week in Vachaumard (Dordogne)

PostHeaderIcon

Teken en kleuridee; neem een wit vel papier (op een onderlegger) en een potlood. Zet muziek waar je je op dit moment lekker bij voelt. Doe je ogen dicht en laat je potlood meegaan met de muziek op papier. Heerlijk krassen zwieren zwaaien… Doe je ogen open en bekijk het resultaat. Pak een doos kleurpotloden en kleur de vakjes in als een mozaïek.

 ..................................................................................................................................

  • Ontspanningsoefening/visualisatie; Nieuwe, frisse energie; zoek een plekje waar je ongestoord kunt zijn. mobiel uit (behalve deze opname), computer uit. Het maakt niet uit of je ligt, zit of staat. Leg je handen op je buik. Voel de temperatuur van je handen. Richt je aandacht op je ademhaling. In….. uit…….in…….uit……. Voel hoe je adem naar je handen gaat. Bij elke in en uitademing voel je je handen meebewegen. Het natuurlijk ritme van jouw ademhaling. Voel hoe je bij elke uitademing je meer ontspannen voelt. Heerlijk rustig en ontspannen. ………  Stel je voor dat je heerlijk in de zon bent die precies de voor jou juiste temperatuur heeft. Je voelt hoe de zon je huid streelt. Je hoort het zingen van vogels en ziet de wolken in de prachtig blauwe lucht. Je ruikt de geur van pas gemaaid  gras. Bij elke inademing voel je nieuwe verse energie tot je komen… Je weet dat je dit gevoel steeds weer kunt oproepen als je dat nodig hebt. Langzaam wiebel je wat met je tenen en daarna met je vingers. Je haalt diep adem, en langzaamaan hoor je de geluiden in het hier en nu. En rekt je even helemaal uit. Mmmm heerlijk verfrist doe je je ogen open, kijk om je heen en zie bewust wat je ziet. Je weet, je bent weer fit, klaar, wakker in het hier en nu…

 ........................................................................................................................................

  • Coachvragen waar je zo mee rond kunt lopen…
  • Zal ik van werk veranderen? Of blijf ik in deze baan waar ik me niet helemaal happy in voel maar wel de zekerheid heb?
  • Welke (vervolg)studie zal ik kiezen?
  • Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen want ik ben zo vaak zo moe?
  • Ik weet niet zeker of ik wel gelukkig ben in mijn relatie. Hoe nu verder?
  • Ik zit niet lekker in m’n vel. Wat is er met me aan de hand?
  • …..

.......................................................................................................................................... 

Hier zie je onze vitrinekast waar verzamelde spulletjes in staan. Als je op een marktje niets kunt vinden of je hebt er helemaal geen zin in, dan kun je ook nog kijken of er in deze kast iets van jouw gading staat…

......................................................................................................................... 

Natuurlijk is mijn eigen boek ook aanwezig in de kast;Zelfvertrouwen en Levenslust

...................................................................................................................................... 

Lekkere recepten

Gebakken garnalen met couscous en gegrilde courgette.

Ingrediënten;

Garnalen 2 ons per persoon.

1 bol knoflook

1 ui

1 tomaat per persoon

Zwarte en groene olijven  

Peper en zout.

Fijngesneden peterselie.

Olijfolie om in te bakken.

Verwarm olijfolie in de pan. Bak 3 tenen knoflook en de fijngesnipperde ui tot ze glazig zijn. voeg de garnalen toe en bak ze kort op een hoog vuur. Voeg verse in stukje gesneden trostomaten toe. Laat even sudderen tot de tomaten zacht zijn. voeg zwarte en groene olijven toe. Peper en zout naar smaak. Verse fijngesneden peterselie vlak voor het opdienen er overheen strooien.

------------

Ingrediënten;

1 ui

2 tenen knoflook

Koffielepel Kruidenbouillon

Couscous 150 gram per persoon.

Olijfolie om in te bakken

Bak een fijngesneden ui samen met de knoflook in de olijfolie. Voeg een lepel kruidenbouillon toe. Voeg de couscous toe en bak deze totdat de couscous glimt. Voeg twee keer zoveel water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. 1 minuutje al roerend door laten koken. Draai het vuur uit en doe een deksel op de pan. Rustig een tijdje (ongeveer 10 minuten) laten staan. Daarna doorroeren tot het mooie droge korrels zijn.

..............

Ingrediënten;

Per persoon ongeveer ½ courgette.

Olijfolie om in te bakken.

Peper, zout en verse oregano.

Snij de courgette in plakken van ongeveer 1 cm. Besprenkel met olijfolie. Strooi en peper, zout en oregano overheen. Roer de plakken door de olie en kruiden heen. Zet de grilpan op hoog vuur. Als de gril warm is leg je de plakken courgette er op. Druk ze even aan met een vork en keer ze om. Zorg dat ze knapperig blijven door ze kort te bakken.

Eet smakelijk!

Contact/info/aanmelden

Ida Stamhuis:                      ida.stamhuis@ziezo-samen.nl         Tel.   00316 42303783